Ovdje ste:: Vijesti Iz Sapne Situacija izuzetno teška
 
 

Situacija izuzetno teška

Ispis
Situacija u Sapni se ne poboljšava! Već smo napisali da vodovod u nekim naseljima uglavnom nije u funkciji, da nema struje, telefonske mreže a signal mobilne mreže je također u prekidu. Klizišta su sve opasnija i prijete sve većem broju objekata.


Putna komunikacija je skoro prekinuta. Klizište na lokalitetu prevoja Mramorovi je već u provaliju odnijelo jednu saobraćajnu traku. Sa druge strane prevoja, u smjeru Kalesije, klizište nanosi zemlju na kolovoz, putevi prema Jusićima, Godušu, Kobilićima i Međeđi su teško oštećeni i pitanje je vremena kada će se u Sapnu moći samo helikopterom. Teško je nabrojati sve ugrožene lokacije, zaseoke i puteve. Gaj je uveliko ugrožen a i u Međeđi je kritična situacija. Posebno je kritičan zaseok Durakovići. U Gornjoj Sapni su evakuisane porodice u objekat područne škole. 


Raduje što su vodotoci osjetno niži i što kiša jenjava ali će opasnost od klizišta ostati prisutna u sedmicama koje predstoje. 


Saniranje štete još uvijek nije tema o kojoj se uopće razmišlja i misli svih ugroženih su usmjerene na očuvanje života i normalizaciju u opskrbi energijom i vodom.
 
 
 
 

CB Login