Ovdje ste:: Vijesti Iz Sapne Torbe za prvačiće
 
 

Torbe za prvačiće

Ispis

U petak, 12.8.2011. godine humanitarna organizacija FUTUREBAG na čelu sa bračnim parom Amrom i Kemalom smajić, je dodijelila 25 đačkih torbi sa školskim priborom i slatkišima malim đacima – prvacima koji su se ova školske godine upisali u prvi razred.


Dobrotvorno udruženje građana FUTUREBAG – Torba za budućnost (FUTUREBAG-Eine Tasche für die Zukunft) iz Beča (Austrija) je u ovogodišnjem ciklusu svoga rada organizovalo visokokvalitetne školske pakete za preko 1600 socijalno ugroženih prvačića u Bosni i Hercegovini. Paketi se sastoje od školske torbe koja je urađena po najvišim evropskim standardima, pernice, bojica, flomastera, slatkiša te drugog pribora prikladnog za đake – prvake. Tržišna vrijednost doniranog paketa je oko 200 KM a paketi su podjeljeni u 56 osnovnih, područnih i škola sa posebnim potrebama.

Ustanove u kojima je FUTUREBAG usrećio male prvačiće su izabrani u kooperaciji sa udruženjem Obrazovanje gradi BiH (OGBiH) i Crvenim križom tuzlanskog kantona.

FUTUREBAG je takođe imao saradnju sa Rotary Internacional organizacijom koja je pored novčanog sudjelovanja bila zadužena za prijevoz humanitarne robe u Bosnu i Hercegovinu.

FUTUREBAG humanitarnu organizaciju su, naime, prošle godine vlastitom inicijativom pokrenuli bračni par Amra i Kemal Smajić, koji trenutno žive i rade u Beču i time pokazali da se idejom i angažmanom pojedinca može pružiti velika i važna podrška onima kojima je ovakva vrsta pomoći zaista potrebna.

- U ime menadžmenta PŠ Vitinica i u moje lično ime se zahvaljujem porodici Smajić kao i svim ljudima koji su dali svoj doprinos u realizaciji ovako velikog i vrijednog projekta, kazao je na primopredaji Mujo Salihović, učitelj u PŠ Vitinica



 
 
 
 

CB Login