Ovdje ste:: Vijesti Iz okoline Podrška povratnicima u opštinu Zvornik
 
 

Podrška povratnicima u opštinu Zvornik

Ispis

 

Pod motom Volim Zvornik u srijedu, 25. juna 2008. godine, u Tuzli će biti održana manifestacija Podrška povratnicima u opštinu Zvornik.

Tim povodom načelnik Općine Tuzla Jasmin Imamović upriličit će u 15.00 sati prijem u svom kabinetu za Zorana Stevanovića, načelnika opštine Zvornik, Bahriju Čikarića, predsjednika SO Zvornik i aktiviste Udruženja građana porijeklom iz opštine Zvornik.

Istog dana, u 16 sati, u Kongresnoj sali hotela Tuzla bit će održana Donatorska konferencija na kojoj će se prikupiti sredstva za podršku povratnicima u zvorničku opštinu, a u večernjim satima će biti otvorena Izložba fotografija «Razglednice staroga Zvornika» i promovirana knjiga «Zvorničke priče», autora Hasana Hadžića. Manifestacija će biti okončana sa predstavom «Zmijsko leglo», zagrebačke rediteljice Saše Broz, koja je planirana za 20.00 sati.

Ovi kultrni sadržaji kulturni bit će održani u Narodnom pozorištu Tuzla.

Organizatori Manifestacije su općina Tuzla, Federalno ministarstvo raseljenih lica i izbjeglica i Udruženje građana porijeklom sa općine Zvornik. Manifestacija se provodi u okviru projekta "Saradnja općina iz Federacije BiH sa povratnicima u RS».

Program manifestacije 

 

  • 16.00 Donatorska konferencija, Kongresna sala Hotela Tuzla
  • 18.00 Izložba fotografija «Razglednice starog Zvornika», Narodno pozorište Tuzla
  • 18.30 Promocija knjige «Zvorničke priče», autor Hasan Hadžić, Narodno pozorište Tuzla
  • 20.00 Predstava «Zmijsko leglo», režija Saša Broz, u izvođenju ansambla Narodnog pozorišta Tuzla (Narodno pozorište Tuzla)
  •  

    bhstring.net

     
     
     
     

    CB Login