Ovdje ste:: Sport Fudbal Komšijski derbi u Teočaku
 
 

Komšijski derbi u Teočaku

Ispis

OFK Glas Drine Sapna - SapnaOnLine - www.sapna.baPo izuzetno sparnom vremenu, na veoma tvrdom i neravnom terenu, pred oko stotinjak gledalaca, NK Teočak je slavio minimalnu pobjedu nad OFK "GLAS DRINE" rezultatom 2:1.

 

 

Već treću sezonu zaredom ova dva komšijska kluba svoje utakmice odigravaju u izuzetno fer i prijateljskom raspoloženju pa je tako bilo i ovaj put. Domaćini su poveli već u 10. minuti kada je u šesnaestercu gostiju oboren jedan igrač domaćih a sudija iskoristio priliku da dosudi najstrožiju kaznu. Teočani su iskoristili priliku koja im se ukazala i poveli sa 1:0. U nastavku susreta igralo se uglavnom na sredini terena, sa nekoliko obostranih prilika za postizanje pogotka ali se rezultat nije mjenjao sve do 87.minute kada su domaći povisili prednost na 2:0 nakon odličnog udarca sa oko 20-tak metara. Ipak tačku na ovu utakmicu stavio je u 90. minuti desni bek OFK Emir Seferović, koji je sa pola terena (oko 45 metara) topovski raspalio po lopti a ona se zakoprcala u mreži loše postavljenog domaćeg golmana. Bilo je prvjenac Seferovića za konačnih NK Teočak - OFK "GLAS DRINE" 2:1.
 
Za OFK su zaigrali: Garobović Edin, Seferović Emir, Halilović Enver, Mahmutović Mujo, Nuhanović Sedin (od 75.min. Garobović Zermin), Omerović Isaid, Mujkić Senid, Husejnović Asmir (od 45. min. Vejzović Enes), Jukić Edib, Dželilović Ado, Džafić Zijad (od 31. Garibović Eldin).
 
Slijedeće kolo, OFK na svom terenu, u nedelju 31.05.2009.godine, dočekuje ekipu Svatovca iz Poljica.

 

Tekst i foto: Zixx

 
 
 
 

CB Login