Ovdje ste:: Sport Košarka u Sapni Pripreme KK Sapna
 
 

Pripreme KK Sapna

Ispis
www.sapna.ba, SapnaOnLine, Sapna, KK SapnaU sklopu svojih priprema za košarkaški turnir u Zenici,  danas su pionirke KK Sapna odigrale prijateljski susret sa juniorkama KK Rudar iz Ugljevika.  Domaćin susreta je bila ekipa KK Rudar.

Naše košarkašice su od samoga početka imale vodstvo koje su držale tokom cijele utakmice. Iako su predstavnice KK Rudar bile kategorijski starije  nisu uspjele parirati našem dobro uigranom timu i izgubile su sa nevjerovatnih 30 poena razlike. I ovoga puta najbolje rezultate je ostvarila Admira Mahmutović i time po ko zna koji put opravdala svoje mjesto kapitena i plejmejkera u timu. Danas je postigla oko 20 koševa uključujući i dvije trice.

Našem timu ovom prilikom želimo da nastave s ovakvom igrom i mnogo uspjeha na federalnom takmičenju koje predstoji. Za to vrijeme, klub u muškoj konkurenciji nema zadovoljavajuće rezultate i trebat će još puno vremena, truda i rada uložiti da bi se i od njih mogao očekivati uspjeh.

Da napomenemo kako su košarkašice KK Sapna pozvane kod načelnika općine povodom njihove pobjede na kantonalnom turniru u Kalesiji. Vijest o tome prenosimo sa općinske web stranice (www.opcinasapna.ba).

  • Načelnik općine Sapna Ismet Omerović danas je upriličio prijem za predstavnike Košarkaškog kluba Sapna i najbolje košarkašice koje su na nedavno održanom kantonalnom takmičenju u Kalesiji osvojile prvo mjesto i na taj nacin stekle pravo za ucešce na federalnom prvenstvu koje ce se održati 6. i 7. februara u Zenici. Tom prilikom nacelnik Omerovic je iskazao zahvalnost i uputio cestitke za uspjeh koji su košarkašice ostvarile na takmicenju u Kalesiji i dodao da su na najbolji moguci nacin promovirale našu opcinu, te im urucio skromne novcane nagrade i obecao da ce opcina Sapna i u narednom periodu pružati pomoc i podršku Košarkaškom klubu iz Sapne.


Tekst: A.M. i M.B, Foto: SoL

 
 
 
 

CB Login