Ovdje ste:: Lifestyle IT Internet Stiže li napokon Gdrive?
 
 

Stiže li napokon Gdrive?

Ispis
Ponovno je aktualizirana priča oko Gdrivea - Googleova prostora za pohranu podataka koji bi se nalazio u oblacima i koji bi mogao zamijeniti klasične tvrde diskove.

Jedan od Googleovih proizvoda o kojem se tako dugo priča, a koji je do sada ostao samo na glasinama jest svakako Google Drive, odnosno Gdrive, kojeg bismo mogli nazvati i diskom u oblacima.

 Naime, ponovno su se pojavile priče o tome da će ova kompanija predstaviti prostor za pohranu podataka na Internetu (ili kako je danas popularnije, u oblaku) na kojeg će korisnici moći skladištiti podatke te im pristupati s bilo kojeg računala i mjesta na svijetu - dovoljna će biti samo veza s Internetom.

Također, Gdrive će vjerojatno biti povezan i ostalim Googleovim uslugama i aplikacijama poput Gmaila, Google Docsa, Picase i drugih. Kako možemo pročitati na Mreži, za njegovo korištenje trebat će instalirati desktop klijent na kojem će se nalaziti lokalne i online datoteke i folderi i putem kojeg će se vršiti sinkronizacija sa samim Gdriveom.

Korisnici će ga, najvjerojatnije, moći koristiti u dvije verzije - besplatnoj koja će imati određena ograničenja, no koja bi trebala zadovoljiti velik broj korisnika - po količini prostora, ali i po veličini datoteka koje se mogu uploadati te u verziji u kojoj bi za određenu sumu novca imali u potpunosti neograničen prostor za pohranu podataka.

pcchip.hr
 
 
 
 

CB Login