Ovdje ste:: Vijesti Iz Sapne Još jedan magistar
 
 

Još jedan magistar

Ispis
www.sapna.ba, SapnaOnLine, SapnaU ponedeljak  16.11.2009. je u prostorijama Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Tuzli na svečan način prof. Mehdin Selimović odbranio magistarski rad pod naslovom „Makrofitsko-mikrofitske zajednice kao bio indikatori u procjeni kvaliteta voda tekućica“ i tako stekao naučni stepen magistar prirodnih nauka iz područja biologije.


Ovoj svečanosti prisustvovao je veliki broj njegovih kolega, prijatelja i rodbine koje je prof. Selimović oduševio kvalitetom svoga naučnog dostignuća. Njegov naučni rad može poslužiti svima onima koji se bave problemom pitke vode jer pruža dobar putokaz na koji način se može riješiti ovaj  planetarni  problem. Naime ovim problemom se Selimović bavio više godina ispitujući kvalitete voda i tragajući za načinima dolaženja do tog kvaliteta.

Sigurno da ovaj rad treba da posluži i kao dobra osnova za dalja naučna istraživanja ovog mladog profesora, ali  predstavlja i putokaz mlađim kolegama na koji način se može napredovati u struci i nauci. Urednici naše web stranice magistru Selimoviću od srca čestitaju i žele puno uspjeha u daljem radu i životu.



Tekst: dzemat-selimovici.com, Foto: dzemat-selimovici.com i sapna.ba
 
 
 
 

CB Login