Ovdje ste:: Vijesti Iz okoline Masovna tuča ispred "Košute" u Kalesiji
 
 

Masovna tuča ispred "Košute" u Kalesiji

Ispis

U sobotu, oko 21,25 sati, ispred kalesijskog motela «Košuta» zabilježena je masovna tuča u kojoj je jedna osoba zadobila teže tjelesne povrede. Prema informaciji MUP-a TK-a u tuči je učestvovalo devet lica.

Jednu grupu su činili L.M.(19) iz Memića, H.M. (19) iz Gornje Kalesije, Š.S. (18) iz Gornjih Petrovica ik M.E. (32) iz Memića, a na drugoj strani su bili O.H. (20) iz Palavra, R. E. (16) iz Dubice, te D. M.(19), M.E. (19) i M.E. (19), sva trojica iz Prnjavora...

Najteže je prošao O.H.(20), iz Palavra, koji je uboden nožem u predjelu stomaka. Nakon što mu je ukazana prva pomoć u kalesijskom Domu zdravlja hitno je prevezen na UKC Tuzla, gdje je zadržan na liječenju.

Kako smo saznali sve osobe su bile u pijanom stanju. Tuča je prvo počela u diskoteci motela »Košuta», a nakon toga se preselila na parking ispred objekta. Iako je po navodima policije učestvovalo samo devet lica, neki od očevidaca tvrde da je u tuči usčestvovalo više od 20 lica. Također, kako smo saznali, između dvaju suprostavljenih grupa su odranije postojale razmirice i tuča je ranije najvaljena.

Policiji još uvijek nije poznat identitet osobe koja je u tuči koristila nož. Ukoliko se nakon istrage dođe do imena te osobe, protiv nje će, kako saznajemo, biti podnesena prijava zbog pokušaja ubistva. Uviđaj na licu mjesta su izvršili pripadnici PU Kalesija.

 

kalesijske-novine.com

 
 
 
 

CB Login