Ovdje ste:: Lifestyle Zdravlje
 
 

Ispis
Ono na ?emu su i jedan i drugi insistirali je to da postoji mogu?nost da vo?e, koje se koristi u proizvodnji sokova, fermentira te da tragovi alkohola u pi?e dospijevaju na taj na?in.

Glasnogovornik Pepsija je izjavio da neka bezalkoholna pi?a mogu sadravati tragove alkohola zbog sastojaka koji se koriste u njihovoj proizvodnji.Me?utim, Pepin je insistirao na tome da su pi?a ovog proizvo?a?a u sutini bezalkoholna i da su kao takva priznata od vlasti zemalja u kojima se prodaju.
U izvjetaju se navodi i to da je Michel Pepin, nau?ni direktor Coca-Cole za Francusku, izjavio kako je mogu?e da se u Coca-Colinim pi?ima nalazi alkohol, koji je tamo dospio tokom procesa proizvodnje.
Istraivanje je pokazalo da svako od pakovanja pi?a u sebi sadri ovaj sastojak, odnosno 10 miligrama po litru, to je oko 0,001 posto alkohola.
Testiranje je proveo Nacionalni institut za potronju iz Pariza, a pokazalo se da vie od polovine prozvoda kompanije Coca-Cole, uklju?uju?i i vode?i istoimeni brend, sadre alkohol.Francuski istraiva?i su otkrili da Coca-Cola i Pepsi sadre tragove alkohola, prenose francuski mediji.

klix.ba
 
 
 
 

CB Login